Maatregelen betreffende het coronavirus

12 juni 2020 9:00u. Eindelijk kunnen we je weer een beetje goed nieuws brengen, want Avonturenpark de Bergen is weer geopend! Natuurlijk is er wel regelgeving waar we aan moeten voldoen, maar we zijn al druk bezig om het Avonturenpark coronaproof te maken zodat iedereen veilig op avontuur kan.

We hebben o.a. onderstaande maatregelen moeten treffen:
 • Reserveren is voor iedereen verplicht! Ook voor abonnementhouders. Je reserveert eenvoudig een dagticket in de online ticketshop. Let op! je reserveert toegang tot het avonturenpark, bij slecht weer is een zitplaats in de binnenspeeltuin hiermee niet gegarandeerd. 
 • Er is een maximum aantal personen toegestaan in de binnenspeeltuin. Dit aantal ligt lager dan het totale aantal bezoekers van het Avonturenpark, waardoor het kan zijn dat de binnenspeeltuin vol is als het wat minder weer is. Alleen zo kunnen we deze veilig openstellen. Het dragen van sokken is in de binnenspeeltuin verplicht. 
 • De pony’s blijven voorlopig op stal omdat het voor ons met deze maatregelen onmogelijk is om iemand goed te begeleiden bij het pony rijden.
 • Op het park bieden wij de mogelijkheid om eten en drinken af te halen.
 • Tot 1 juli mogen wij maar 30 gasten toelaten in ons restaurant. We hanteren vaste tijdsblokken waarbinnen je maximaal 1 openingsdag van te voren je tafel kan reserveren. Voor lunch hebben we de tijdsblokken 11.30u. tot 13.30u. en 13.30u. tot 15.30u. beschikbaar. Voor het diner is dat 17.00u. tot 18.45u. Reserveren kan via 0485 - 335 468.
 • Voor het terras hoeft/kan er niet gereserveerd worden. Je kan je melden bij de entree van het terras.
 • We verzoeken je vriendelijk om per pin te betalen.
 • In het Avonturenpark tref je bij verschillende faciliteiten aanvullende maatregelen.
 • Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.


Daarnaast gelden natuurlijk de richtlijnen die het RIVM standaard voorschrijft. Zoals o.a.:

 • Houd 1,5 m afstand.
 • Blijf thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en verhoging (tot 38 C°).
 • Heeft iemand binnen het huishouden/gezin koorts, benauwdheid dan dient het hele gezin thuis te blijven!
 • Vermijd groepsvorming van meer dan 3 personen buiten het gezin waar je mee gekomen bent.
 • Geef geen handen en nies/hoest in de binnenkant van je elleboog.
 • Alle verdere richtlijnen vind je op de website van het RIVM.

 

Houd Facebook in de gaten voor eventuele updates.

Veelgestelde vragen

We begrijpen dat je veel vragen hebt. We proberen hier zo veel mogelijk vragen te beantwoorden

V: Wat is er precies geopend?

A: Bijna alle faciliteiten zijn geopend: De buitenspeeltuin, de binnenspeeltuin (let op! Hier is een maximum aantal personen aan verbonden), het strandbad, de Adventure Midgetgolf en de Yzerdraet Skelterbaan. Op gebied van horeca is het mogelijk om versnaperingen te kopen bij de strandkiosk. Van snoep en ijs tot frietjes, en van frisdrank tot een lekker verkoelend biertje.

Het Restaurant Festina en haar terras blijft nog gesloten tot 1 juni, net als De Peperbek. Het 'perron' bij de binnenspeeltuin blijft ook vooralsnog gesloten.

Tot nader order is het niet mogelijk om pony te rijden.

V: Zijn er toiletten beschikbaar?

A: Ja, Er zijn toiletten geopend. Per sanitairruimte mogen 2 personen naar binnen. Was na gebruik 20 seconden je handen, en houd de toiletten schoon.

V: Moet ik reserveren?

A: Daggasten en abonnementhouders zullen moeten reserveren. Dit kan eenvoudig in de ticketshop! 

Verblijf je op het vakantiepark? Dan is reserveren niet nodig.

V: Kan er gezwommen worden?

A: Jazeker! maar houdt wel 1,5m afstand. Ook in het water.

V: Wanneer is het avonturenpark precies geopend?

A: Onze openingstijden vind je hier.

V: Ik voel me niet fit, en ik heb tickets geboekt, wat nu?

A: Heb je verhoging? Hoest of nies je en heb je last van neusverkoudheid? Heb je andere symptomen van covid-19, of vertonen je gezinsleden symptomen? Blijf dan thuis en neem contact met ons op. Wij boeken je graag om naar een andere dag. Je bent normaal van harte welkom, alleen nu even niet. Beterschap!

V: Ik wil graag wat eten of drinken, hoe werkt dit?

A: Op het terras kan je altijd terrecht als er plek is. Hier hoef je niet voor te reserveren. Hier kan je een hapje eten of wat drinken. Wil je in het restaurant wat eten? dan is een reservering noodzakelijk. Je kan een tafel reserveren in de volgende tijdsloten: Lunch: 11.30u. tot 13.30u. en 13.30u. tot 15.30u. Diner: 17.00u. tot 18.45u. Reserveren kan via 0485 - 335 468.

V: Ik heb gereserveerd maar ik kan geen zitplaats vinden op het perron bij de binnenspeeltuin. Hoe kan dit?

A: Je reserveert toegang tot het gehele avonturenpark, geen tafel of stoel. Bij mooi weer verspreiden onze gasten zich door het gehele park, dan is vaak voldoende zitplaats. Bij minder weer zitten onze gasten graag op het perron in de binnenspeeltuin, waar slechts beperkt plek is.  Daarom verlagen we de capaciteit al op regenachtige dagen. Ondanks dat kan het toch kan het voorkomen dat er geen plekje vrij is voor je. Wil je zitten, kom dan op tijd!